Database Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Database Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Database Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Database Nedir?

Database, bilgisayar üzerindeki veritabanının oluşturulmasında kullanılan depolama biriminin bütünüdür. Cihazlarda verilerin depolanması adına bir sistem bulunur. Database, bilgilerin ve verilerin kayıt altına alınmasını sağlar. Peki, database nedir? özellikleri nelerdir?


Database Özellikleri Nelerdir?

Database, dijital çağın getirdiği yeniliklerle birlikte bilgisayarlar üzerinde veri depolama yapılmasını sağlayan bir sistemin tümünü kapsar. Büyük şirket ve işletmelerinde bütünüyle işlerini yürütmeleri, bu sistem sayesinde mümkün olabilmektedir. Özellikle database veri depolama sürecinde depolama hacmi önemlidir. Depolama hacmine uygun şekilde yapılacak kayıt altına alma işlemi ile binlerce dosya, belge ve veri korunacaktır.


Database Verileri Nasıl Saklar?

Database büyük boyuttaki dosyaların saklanmasına ve korunmasında etkin bir rol oynar. Bu süreçte database verileri nasıl saklar? Database açık kaynak kodlarını kullanarak gelen verileri koruma altına alır. Bu sayede cihazlar ya da diğer programlar üzerinden istenilen tüm içeriklere yeniden ulaşılabilir. Bir ağ üzerinden yönetilen sistem, büyük çaptaki şirketler için önemli bir depolama birimidir. Özellikle bilgi sistemlerinin güvenliği, verilerin saklanması açısından önemli bir kaynaktır. 


Database Güvenlik Sistemleri 

Verilerin ve şifrelerin korunması ve saklanması, özellikle rekabetçi şirketler için oldukça önemlidir. Açık kaynak kodları, çözümlenmesi oldukça zor sistemlerdir. Siber ataklara ve diğer yönlendirmeleri karşı son derece etkili olan Database sistemleri birçok yerde kullanılmaktadır. En bilindik database sistemi ise “No Sql veritabanları” olarak bilinmektedir. Sistem aktif olarak kullanılan web uygulamaları için önemli bir alternatif niteliğindedir. 

Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Web Sitemiz ❤️ Doruk Hosting ve Bilişim Teknolojileri A.Ş. Tarafından Özenle Barındırılmaktadır