MySQL Nedir, Nerelerde Kullanılır?

MySQL Nedir, Nerelerde Kullanılır?

MySQL Nedir, Nerelerde Kullanılır?

MySQL

MySQL 1995 yılında ilişkisel veri tabanı olarak kullanıma sunulmuştur. Zamanla en popüler açık kaynaklı ilişkisel veri tabanı yönetim sistemlerinden birisi olarak yerini almıştır. SQL, MySQL’in çekirdeğini oluşturmaktadır.


MySQL Nedir?


MySQL serbest bir biçimde kullanım sunan veri tabanı sistemidir. Bunun yanında gelişmiş versiyonlarını kullanabileceğiniz ücretli sürümleri de kullanıma uygun bir şekilde mevcuttur. Herhangi bir programla dili ile rahat bir şekilde kullanılabilir. MySQL Linux, Unix, bilgi şeması ve Windows gibi farklı platformlarda meta verilerini tanımlamak ve yönetmek için kullanılmaktadır. Sizlere esnek, ölçeklenebilir, hızlı ve güvenilir bir çözüm yolu sunması sayesinde en çok kullanılan açık kaynaklı ilişkisel veri tabanı yönetim sistemlerinden birisidir. Yerel sistemlerinizden, suncularınıza kadar geniş bir alanda yükleyebilirsiniz.


 MySQL Nerelerde Kullanılır?


Veri tabanı gerektiren her türlü ortamda rahat bir biçimde kullanım sunmaktadır. Bunun sebebi ise MySQL’ın güçlü bir veri tabanı yönetim sistemi olmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Özellikle en çok kullanıldığı alan web sunucularıdır. Web sunucularında en çok kullanılmış olan veritabanıdır, php, asp gibi farklı web programlama dilleri ile beraber olarak kullanılabilir.


MySQL’in Temel Özellikleri Nelerdir?


MySQL sizlere şu özellikleri sunmaktadır;

Yönetim kolaylığı,

Yüksek performans,

Ölçeklenebilir,

Uyumluluk,

Performans,

Veri güvenliği,

Düşük maliyet,

Bellek verimliliği gibi sizlere bir çok özellik sunmaktadır.

Sunmuş olduğu bu özellikler ile sizlere daha rahat ve gelişmiş bir kullanım sunmaktadır. 

Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Web Sitemiz ❤️ Hayal Host İnternet Ve Bilişim Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti. Tarafından Özenle Barındırılmaktadır