Server Nedir, Server Türleri Nelerdir?

Server Nedir, Server Türleri Nelerdir?

Server Nedir, Server Türleri Nelerdir?

Server Nedir?

Server aslında evlerimizdeki bilgisayarlara benzeyen birer yapılardır. Ancak bilgisayardan çok daha ileri derecede özelliklere sahip ve aynı zamanda yüksek donanıma sahip bir yapısı bulunur.


Evlerimizdeki bilgisayarlara benzetilen bazı özelliklerinden birisi server içinde bulunan bellek ve sabit sürücü gibi bileşenleridir. Server yapısı içinde bulunan ve bu siteleri oluşturan serverler saniyeler içerisinde bu bilgileri işlemeli ve gerekli yer ve kişi gibi konumlara gönderilmesi gerekir.


Bunun için sunucular yedi gün ve yirmi dört saat kesintisiz bir şekilde çalışıp ayni zamanda da yüksek veri kapasitesine bağlı olan ve yüksek kapasitesi ile kendini belli eder. Kullanılması istenen server ve sunucularda veri merkezi çok uygun bir şekilde ortamda bulunmasında herhangi bir sakınca aramaz.


Server Türleri Nelerdir?

Server türleri kişiye ve ihtiyaçlarına göre değişiklik gösteren bir sistemdir. Pek çok kişi bunun nasıl ve ne şekilde olduğunu merak eder.


Server kullanımında gereken ihtiyaç aslında server türünü belirlemeye yarar. Serverler kullanım amacına uygun olarak özelleştirilmiş donanım ve uygulamaları içerisinde barındırır. Bu server sunucuların çeşitlerinden bazıları şu şekildedir:


Fiziksel Server

Bazı sunucu çeşitleri sadece belirlenmiş görevler için kullanılır. Buna örnek olarak bir program çeşiti yalnızca bir web sitesini içerisinde barındırır. Bunun farklı anlatımı ile ağ kullanıcıları bilgisayar verisinin kopyası bilgisayara yüklemeden olmadan da bu imkândan yararlanabilirler. Fiziki sunucu belirli firmalar tarafından oldukça önem taşır. Bunun için fiziksel sunucu özellikleri yüksek teknoloji sahibi olmalı ve aynı zaman da özel ekipmanlar tercih edilmelidir. 


Bulut Server

İnsanların ve server müşterilerinin gözleri ile bakıldığı zaman bulut server ve VPS arasında aslında hiçbir fark yoktur. Bununla beraber birçok hosting firması elinde bulunan VPS server yapısını bulut servere taşır. Aslında yeni bit VPS server alınıp kiralandığı zaman aslında bir bulut server kiralanmış olmaktadır. Bu işlemin web siteleri için aslında hiçbir sakıncası yoktur. 


Web Server

Web tarayıcı sayesinde uygulamaların görüntüleme ve uygulamalarını çalışması sağlanır. Örneğin; en bilindik uygulamalardan olan chrome ve yandex ile birlikte karşınıza çıkan tarayıcılar ile birlikte bağlı oldukları sayfalarda görüntüleme işlemi yapılabilir. 


E-Posta Server

E posta server ile birlikte her gün defalarca karşımıza çıkan e posta mesaj bildirimlerinin gönderme ve alımı ile ilgili olan bir sistemdir. Aslında bilgisayar ağlarını destekleyen son derece çok farklı türlerde server çeşitleri saymak mümkün olur. Server ihtiyacı olanlar gerekli yer ile iletişimde olmalıdır. 

Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Web Sitemiz ❤️ Doruk Hosting ve Bilişim Teknolojileri A.Ş. Tarafından Özenle Barındırılmaktadır